Potasiul este al treilea cel mai abundent mineral din organism, după calciu și fosfor, care este prezent cu precădere în interiorul celulelor și joacă un rol important în funcționarea lor normală. Împreună cu sodiul, acestea transportă semnalele sistemului nervos, inițierea contracției musculare, reglarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac și absorbția substanțelor nutritive de către celule
Când apare deficiența de potasiu?
Sudorația crescută și, uneori, dietele nebunești de primăvară duc la o deficiență de potasiu, în special la femei. Pentru unii, acesta este un nivel care împiedică transpirația. Lipsa de diuretice puternice la administrarea sau diaree sau vărsături. Acest lucru poate duce, de asemenea, la slăbiciune musculară sau greață. Problema poate fi rezolvată cu ușurință prin administrarea zilnică a 1000 mg de potasiu sau prin consumul de alimente bogate în potasiu (de exemplu, cartofi, roșii, verdețuri). Alimentația bogată în potasiu are un efect benefic asupra tensiunii arteriale și poate reduce tensiunea arterială ridicată. Fructele sau legumele proaspete, cum ar fi bananele, portocalele, sunt bogate în conținut. Carnea roșie, carnea de pasăre, laptele și iaurtul sunt, de asemenea, surse bogate de potasiu.
Dacă consumați prea multă cafea, oboseala cu care vă luptați poate fi cauzată de pierderea de potasiu. Cafeaua, alcoolul, zahărul și medicamentele diuretice sunt dușmanii potasiului și sunt eliminate din organism. Oricine consumă astfel de lucruri ar trebui să acorde o atenție deosebită unui aport adecvat de potasiu. Deoarece potasiul contribuie la funcționarea normală a mușchilor, se recomandă cu insistență ca sportivii sau cei implicați în activități fizice să fie suplimentați corespunzător.
Efectele dovedite ale potasiului:
- Contribuie la buna funcționare a sistemului nervos.
- Contribuie la funcționarea normală a mușchilor.
- Este implicat în menținerea tensiunii arteriale normale.
POUŽÍVANIE (1 dávka = 4 kapsule)
Luați 4 capsule pe zi.
SKLADOVANIE
A se păstra într-un loc răcoros și uscat. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.